Νεα και session reports απο τις προσφατες συναντησεις μας για boardgaming.

21.10.05

Essen 2005

Απο τις 13 εως 16 Οκτωβριου εγινε στο Essen η καθιερωμενη εκθεση επιτραπεζιων παιχνιδιων. Αντιθετα με αλλες χρονιες, φετος ξεχωρισαν μικρες και σχετικα αγνωστες Γερμανικες εταιρειες οι οποιες παρουσιασαν πολυ καλα παιχνιδια, ενω οι γνωστες εταιρειες παρουσιασαν επανεκδοσεις και συνεχειες ηδη επιτυχημενων παιχνιδιων:

Η Amigo για παραδειγμα, παρουσιασε την νεα εκδοση του Oltremare με μεγαλυτερο ταμπλω και πολυ καλυτερα πιονια απο την αρχικη εκδοση της Mind the Move.

Η Kosmos ειχε το Elasund: The first City of Catan που αν και ειναι αρκετα διαφορετικο απο τα προηγουμενα περιστρεφεται γυρω απο το γνωστο Settlers of Catan. Αυτη την φορα οι παικτες προσπαθουν να χτισουν την πολη του Catan...

Απο τις λιγοτερο γνωστες εταιρειες ξεχωρισαν η Ystari με το Caylus το οποιο βγηκε πρωτο στην συνολικη βαθμολογια που δινεται καθε χρονο στο τελος της εκθεσης.

Η εκπληξη ηταν το Big Kini απο την PlayMe.de. Για οσους δεν γνωριζουν το site αυτο πουλαει επιτραπεζια παιχνιδια online και φετος αποφασισαν να κυκλοφορησουν ενα δικο τους παιχνιδι. Στην βαθμολογια βγηκε δευτερο.

Επισης ξεχωρισαν η Eggert Spiele με το Antike, ο Martin Wallace με το Byzantium, η Mind the Moves με το Il Principe και η Splotter Spellen με το Indonesia.

Επισης ενδιαφεροντα ειναι και τα Kaivai της Pfifficus Spiele και το Mesopotamia της Phalanx Games.

Μερικα παιχνιδια μικρων εταιρειων που ειχαν βγει σε λιγα αντιτυπα, ειχαν ηδη εξαντληθει πριν αρχισει η εκθεση! Το Jenseits von Theben και το Shear Panic ηταν δυο απο αυτα.
Φυσικα οποιος τα ηθελε ειχε φροντισει να τα αγορασει αρκετες μερες πριν αρχισει η εκθεση απ'ευθειας απο τους σχεδιαστες... :-)

Big Kini  Theben